Elba DDM Ústí nad Labem delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HC Kert Park Praha HBC Plzeň HBC Hradec Králové 1988 SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany HbK Karviná HBC Svítkov Stars Pardubice HBC Prachatice delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-SEVER.cz
09.10.2024 A tým

Doma proti Tygrům z Boleslavi: Dokážeme zastavit sérii porážek?

Už tuto sobotu 12. října 2024 se odehraje klíčový souboj základní části CROSSDOCK Extraligy, kde se proti sobě postaví domácí Elba DDM Ústí nad Labem a nováček soutěže HBC Tygři Mladá Boleslav. Úvodní buly je naplánováno na 11:00 hodin a oba týmy se budou snažit získat důležité body do tabulky. V Ústí nad Labem se očekává napínavá bitva, která přinese kvalitní hokejbal a dramatické okamžiky.

Náhled na aktuální formu týmů

A-tým zatím nezažívá ideální sezónu. Po pěti odehraných zápasech se nachází na předposledním místě tabulky s pouhým jedním bodem. Tým se zatím marně snaží prolomit sérii porážek, a toto utkání bude pro ně klíčovou příležitostí, jak zvrátit vývoj sezóny a posunout se tabulkou výše.

Na druhé straně HBC Tygři Mladá Boleslav jakožto nováček soutěže zažívají smíšený vstup do sezóny. S jedním vítězstvím a třemi porážkami se nacházejí na osmém místě tabulky se třemi body. Tygři ukázali potenciál v ofenzivě, ale jejich obrana často chybovala, což se projevilo ve skóre 12:23. Utkání proti Ústí bude pro ně příležitostí získat druhé vítězství a upevnit svou pozici v tabulce.

Klíčoví hráči, na které se zaměřit

Za domácí Elbu DDM Ústí nad Labem je nejproduktivnějším hráčem obránce Zbyšek Kastner, který ve svých pěti zápasech nasbíral 6 bodů (2+4). Kastner svou produktivitou přispívá nejen v defenzivě, ale také v útoku, což je pro tým klíčové. Dalším důležitým hráčem je útočník Aleš Macek, který se prosadil 4 body (3+1) a jeho schopnost zakončovat může být rozhodující. Lukáš Soukup, který má na kontě 4 body (3+1) z pouhých čtyř zápasů, je rovněž hrozbou pro soupeřovu obranu, zvláště v přesilovkách, kde dokáže skórovat.

Na straně HBC Tygři Mladá Boleslav je největší hrozbou pro soupeře útočník Lukáš Lhota se 7 body (2+5). Jeho přehled ve hře a schopnost tvořit šance bude pro hostující tým klíčová. Podporu mu poskytuje Michal Kovář s 5 body (2+3), který rovněž patří mezi tahouny ofenzivy Tygrů, a Petr Šíma s 4 body (3+1).

Klíčové faktory utkání

Oba týmy budou muset zvládnout přechod do útoku a především zlepšit obrannou hru. Elba DDM Ústí nad Labem musí najít způsob, jak prolomit soupeřovu defenzívu a přidat góly, které jim dosud chyběly. Jejich aktuální skóre 14:25 ukazuje na problémy v obraně, které musí být eliminovány, pokud chtějí pomýšlet na vítězství.

HBC Tygři Mladá Boleslav budou chtít využít svého potenciálu v útoku a potrestat chyby soupeře. Zlepšení v obranné hře by jim mohlo přinést cenné body z venkovního zápasu, což by jim mohlo výrazně pomoci v dalším průběhu soutěže.

Fanoušci a atmosféra

Diváci v Ústí nad Labem jsou známí svou oddaností a vytváří na domácí zápasy skvělou atmosféru. Přestože Elba zatím na domácím hřišti nebodovala, fanoušci se jistě budou snažit hnát svůj tým kupředu, aby prolomili dosavadní smůlu. Naopak Mladá Boleslav se bude muset připravit na hlasité prostředí, které může hrát klíčovou roli v průběhu utkání.

Přijďte podpořit svůj tým a užít si skvělý hokejbal!


OHLASY Z KABINY PŘED ZÁPASEM:

Čeká vás domácí zápas proti nováčkovi z Mladé Boleslavi. Věříte, že získáte tři body? Jaké máte informace o soupeři z dosavadního průběhu soutěže?
Červinka Vojtěch: „Víme, že to nebude lehké utkání. Boleslav je houževnatý soupeř, který nám nenechá nic zadarmo. Ve tři body samozřejmě věřím a taky doufám, že v nich budeme případně pokračovat i nadále.“
Michajličenko Petr: „Věříme, že v domácím prostředí se nám konečně podaří prolomit tu "deku" z prvních několika kol. Osobně soupeře znám z loňska. Jejich rychlé brejky bude důležité pokrýt. Pokud ale budeme plnit pokyny trenérů a pravidelně ohrožovat bránu soupeře, tak věřím ve 3 body.“

Redakce, foto: Tomáš Laibl