Elba DDM Ústí nad Labem delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HC Kert Park Praha HBC Plzeň HBC Hradec Králové 1988 SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany HbK Karviná HBC Svítkov Stars Pardubice HBC Prachatice delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-SEVER.cz
11.10.2024 Junioři

Junioři proti Rebelům: Boj o první vítězství pokračuje

V sobotu 12. října 2024 se na Stadionu mládeže v Ústí nad Labem odehraje utkání Extraligy juniorů, které slibuje zajímavý souboj. Domácí tým Elba DDM Ústí nad Labem přivítá SK Rebel Praha. Zápas začíná ve 14:00 a fanoušci se mohou těšit na dramatický boj o důležité body do tabulky.

Aktuální forma obou týmů

Junioři zatím prochází těžkou sezónou. Po pěti odehraných zápasech mají na kontě pouze jediný bod a nachází se na 11. místě tabulky. Ústečtí se zatím potýkají s produktivitou v útoku, což dokládá i jejich skóre 7:19. Na druhé straně však stále existuje prostor pro zlepšení a sobotní utkání proti SK Rebel Praha může být skvělou příležitostí, jak se odrazit ode dna.

Tým SK Rebel Praha vstupuje do tohoto zápasu s 6 body po pěti zápasech a drží 9. příčku. Pražský tým si zatím vede lépe v útočné fázi, což ukazuje jejich skóre 17:24, ale i oni zaznamenali několik nepříjemných porážek. Do Ústí přijíždí s touhou přidat další body a upevnit si pozici ve středu tabulky.

Klíčoví hráči: Kurty vs. Koch

O útočnou snahu Elby DDM se budou opírat především tři nejproduktivnější hráči týmu. Jan Kurty se zatím trefil dvakrát, stejně jako Matěj Šimic a David Kučera. Jejich spolupráce by mohla být klíčem k prolomení ústecké střelecké smůly. Kurty se pokusí opět najít cestu k brance soupeře a podpořit svůj tým v honbě za premiérovým vítězstvím sezóny.

Na druhé straně bude domácí obrana čelit silné útočné síle vedené Romanem Kochem, který se s 10 body (6 gólů a 4 asistence) řadí mezi nejnebezpečnější hráče celé soutěže. Po jeho boku bude chtít zazářit Michal Birčák, který má na kontě 5 bodů. Tito dva hráči představují pro obranu Elby velkou výzvu, ale zároveň i motivaci pro ukázání své kvality.

Jak dopadne souboj pod ústeckým nebem?

Elba DDM Ústí nad Labem bude chtít využít domácího prostředí a podporu fanoušků, aby se poprvé v sezóně radovala z plného bodového zisku. Naopak SK Rebel Praha přijíždí s jasným cílem udržet svůj střelecký apetit a pokračovat ve sbírání bodů. Bude to souboj útoku pražského týmu proti odhodlané obraně Elby a snaze domácích útočníků o prolomení střelecké smůly.

Sobotní zápas slibuje napínavý hokejbalový souboj, kde se počítá každý gól a každý bod. Který z týmů se nakonec bude radovat? Přijďte fandit a podpořte svůj tým na cestě za vítězstvím!


OHLASY Z KABINY PŘED ZÁPASEM:

V ne úplně ideálním rozpoložení nastupujete k domácímu zápasu proti Rebelům z Prahy. Věříte, že dokážete zlomit sérii neúspěchů? Jak toho chcete dosáhnout?

Moucha Štěpán: „Věřím, že sérii proher zvládneme prolomit a doma urvat 3 body. Nesmíme soupeře podcenit a hrát s maximální jednoduchostí.“
Norek Vojtěch: „Tak musíme samozřejmě začít od sebe, vykašlat se na předešlá nepovedená utkání a nastoupit do zápasu s klidem a čistou hlavou.“
Kučera David: „Recept bude jednoduchost a tah na bránu. V zisk bodů samozřejmě věřím stejně tak jako v to, že všichni hráči nechají na hřišti vše.“

Polák Jakub: „Už od soustředění jsem nakoplí, ale začátek sezony nám moc nevyšel, ale věřím, že v sobotu se to zlomí a dosáhneme toho, když budeme hodně agresivní a střílet na bránu a věřím, že to zlomíme a už to bude jen lepší a lepší.“

Redakce, foto: Tomáš Laibl