Elba DDM Ústí nad Labem delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HC Kert Park Praha HBC Plzeň HBC Hradec Králové 1988 SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany HbK Karviná HBC Svítkov Stars Pardubice HBC Prachatice delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-SEVER.cz
11.10.2024 Dorost

Nedělní drama v PRECOL Aréně: Plzeň a Ústí slibují parádní dorostenecký hokejbal

V neděli 12. října 2024 se v rámci extraligy dorostu - divize západ odehraje jeden z nejzajímavějších zápasů dosavadní sezóny. V PRECOL Aréně v Plzni se střetnou dva favorité soutěže: domácí HBC Plzeň a hostující Elba DDM Ústí nad Labem. Úvodní buly je naplánováno na 13:00 a fanoušci se mohou těšit na skvělou podívanou plnou hokejbalového umu.

Aktuální forma obou týmů

HBC Plzeň v této sezóně dominuje a je na druhém místě tabulky s perfektní bilancí čtyř výher z čtyř zápasů a impozantním skóre 36:3. Jejich obrana je pevná jako skála a útok neúnavně střílí góly. Plzeňští budou chtít využít domácího prostředí, aby si udrželi svou neporazitelnost a nadále dýchali na záda vedoucímu HBC Kladno.

Dorostenci Elba DDM Ústí nad Labem ale nepřijedou do Plzně v roli outsidera. S třemi výhrami, jednou výhrou po prodloužení a žádnou porážkou ze čtyř odehraných zápasů jsou na třetí příčce tabulky s celkovým skóre 31:12. Ústečtí mají za sebou povedený vstup do sezóny a určitě budou chtít potrápit domácí celek, aby se ještě více přiblížili špičce tabulky.

Souboj nejproduktivnějších hráčů

Jedním z klíčových faktorů tohoto utkání bude souboj ofenzivních es obou týmů. Na straně HBC Plzeň se mohou fanoušci těšit na výkony Matěje Kořínka, který v dosavadních čtyřech zápasech nasbíral 14 bodů za 7 gólů a 7 asistencí. Jeho spoluhráč Kristián Zelinger s 11 body (5 gólů, 6 asistencí) a Jonáš Obr s 9 body (6 gólů, 3 asistence) také patří mezi nebezpečné hráče, kteří dokáží rozhodovat zápasy.

Elba DDM Ústí nad Labem má však také své tahouny. Matěj Šimic, s 15 body (8 gólů, 7 asistencí) ve 4 zápasech, je momentálně nejproduktivnějším hráčem svého týmu a bude chtít potvrdit svou formu i v Plzni. Po jeho boku se daří Lukáši Machovi (7 bodů) a Jakubovi Doubravovi (7 bodů), kteří jsou schopni podržet tým v klíčových okamžicích.

Klíčové aspekty zápasu

  • Domácí prostředí a psychická výhoda HBC Plzeň: Plzeňští se budou moci opřít o podporu svých fanoušků v PRECOL Aréně. Domácí zápasy jim zatím svědčí, a proto bude důležité, zda dokážou udržet klidnou hlavu a využít atmosféru k dalšímu vítězství.
  • Ofenzivní síla vs. kompaktní obrana: Oba týmy se pyšní ofenzivními kvalitami, ale HBC Plzeň zatím vyniká i pevnou obranou. Ústecká Elba se bude muset snažit překonat tuto defenzivní linii a být efektivní v zakončení.
  • Klíčové osobnosti: Výkony Matěje Kořínka na straně Plzně a Matěje Šimice za Ústí mohou hrát zásadní roli. Který z těchto střelců lépe zvládne nápor a dokáže strhnout zápas na stranu svého týmu?

Co mohou fanoušci očekávat?

Tento zápas slibuje vysoké tempo, bojovnost a mnoho zajímavých momentů. Oba týmy se budou snažit o vítězství, které jim může přinést nejen cenné body, ale i posílení sebevědomí do dalších kol soutěže. Zvláště pro naše dorostence je to šance ukázat, že dokážou konkurovat nejlepším týmům v divizi západ.

Tento článek nabízí pohled na jedno z nejnapínavějších střetnutí tohoto víkendu. Kdo se bude po závěrečném hvizdu radovat, se dozvíme již tuto neděli.


OHLASY Z KABINY PŘED ZÁPASEM:

K dalšímu utkání cestujete do Plzně za soupeřem, který je zatím bez ztráty bodu. Jak moc bude náročné toto utkání a jaký předpokládáte bude průběh?

Šimic Matěj: „Bude to zatím nejtěžší soupeř, upřímně si nedokážu představit vývoj zápasu, ale s jistotou můžu říct, že se porveme o každý bod.“
Doubrava Jakub: „Bude to hodně náročný zápas proti týmu z Plzně. Bude to hlavně o pohybu, který si myslím, že mi máme lepší než soupeř, ale nemůžeme ho podcenit, musíme si stále dělat šance do brány a nejlépe, aby to skončilo gólem.“
Vykouk Martin: „Utkání bude určitě náročné a soupeř na nás bude připravený. Myslím si, že Plzeň a Kladno jsou favoriti téhle sezóny a bude to jeden z našich nejtěžších zápasů, ale i tak na ně v zápase budeme tlačit a hrát jednoduše a doufáme ve vítězství.“
Trenkvic Adam: „Plzeň je dobrý tým, zatím neztratili ani bod. Plzeň bude favorit, ale budeme chtít přivést všechny body zpět do Ústí. Utkání bude náročné, ale když se nám povede je něčím překvapit, tak bychom mohli vyhrát, utkání bude bohaté na góly.“

Redakce, foto: Tomáš Laibl