Elba DDM Ústí nad Labem delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HC Kert Park Praha HBC Plzeň HBC Hradec Králové 1988 SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany HbK Karviná HBC Svítkov Stars Pardubice HBC Prachatice delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-SEVER.cz
17.10.2024 A tým

A-tým chce navázat na výhru, Hradec touží po prvním triumfu za tři body

Hokejbaloví fanoušci se mohou těšit na napínavý souboj, který proběhne v sobotu 19. října 2024 od 11:00 hodin na hřišti v Hradci Králové, kde domácí tým HBC Hradec Králové 1988 přivítá Elbu DDM Ústí nad Labem. Oba týmy se nacházejí ve spodní části tabulky CROSSDOCK Extraligy a potřebují každé body k posunu výše, což slibuje dramatický zápas plný nasazení.

Jak si týmy vedou?

V posledním kole se podařilo A-týmu prolomit sérii neúspěchů a zvítězit, což mu dodalo potřebné sebevědomí. S bilancí 1 vítězství, 0 výher po prodloužení, 1 prohra po prodloužení a 4 prohry a skóre 24:29 se tým nachází na osmém místě tabulky se 4 body. Nyní mají šanci navázat na úspěch a z Hradce Králové si odvézt další cenné body.

Na druhé straně stojí HBC Hradec Králové 1988, který v letošní sezóně zatím čeká na plnohodnotné vítězství. Se ziskem 2 bodů a skóre 14:23 okupuje 10. místo. Domácí budou mít motivaci konečně zlomit své trápení a potěšit fanoušky prvním vítězstvím na domácí půdě.

Souboj produktivity: Kdo bude tahounem?

V obou týmech vyniká několik produktivních hráčů, kteří budou klíčem k úspěchu.

Elba DDM Ústí nad Labem je tažena v ofenzívě především Alešem Macekem, který v dosavadních šesti zápasech nasbíral 9 bodů (5 gólů, 4 asistence). Na pomoc mu přichází obránce Zbyšek Kastner se 7 body (2 góly, 5 asistencí) a útočník Lukáš Soukup, který má na svém kontě 6 bodů (3 góly, 3 asistence). Jejich forma bude klíčová, pokud chce Ústí bodovat i venku.

Domácí HBC Hradec Králové 1988 spoléhá na všestranného Štěpána Palána, který si připsal 6 bodů (1 gól, 5 asistencí). Důležité budou i výkony Víta Musílka (5 bodů, 2 góly, 3 asistence) a Daniela Černého (5 bodů, 1 gól, 4 asistence). Hradečtí budou chtít využít domácí prostředí k prolomení nezdaru a získání prvního vítězství v sezóně.

Co očekávat od zápasu?

Zápas slibuje napínavou podívanou, ve které se oba týmy budou snažit získat důležité body a přerušit svou neuspokojivou sérii. Pro Elbu je důležité udržet pozitivní momentum z posledního vítězství, zatímco Hradec se bude snažit využít domácí atmosféru k první výhře sezóny. Na obou stranách budou hrát klíčovou roli zkušenosti a vůdčí schopnosti nejproduktivnějších hráčů, kteří se budou snažit rozhodnout zápas ve prospěch svého týmu.

Jaký bude výsledek? O tom se přesvědčíme již tuto sobotu v 11:00 na hřišti v Hradci Králové.


KAPITÁN MARTIN STUPKA PŘED ZÁPASEM:

V dalším kole vás čeká výjezd do Hradce Králové, kde budete chtít opět bodovat. Jaký herní styl by vám mohl přinést úspěch?
Stupka Martin: „V Hradci je to vždy těžký a nevyzpytatelný zápas. Musíme být aktivní a hrát jednoduše. Věřím, že když budeme plnit pokyny, hrát, jak umíme a začneme jednoduše, získáme na hokejky větší klid a to s sebou poté přinese ovoce. Hlavní bude se vyvarovat výpadkům ve hře, nesmíme opět darovat laxností a nesoustředěností laciné branky soupeři, to nás pak může stát body, které opravdu potřebujeme.“

Redakce, foto: Tomáš Laibl