Elba DDM Ústí nad Labem delic HBC Hostivař HBC ALPIQ Kladno HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice HC Kert Park Praha HBC Plzeň HBC Hradec Králové 1988 SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany HbK Karviná HBC Svítkov Stars Pardubice HBC Prachatice delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-SEVER.cz
18.10.2024 Junioři

Dvojitá výzva pro juniory: Nejprve Ježci venku, poté Bulldogs doma

Nadcházející víkend přinese dva důležité zápasy pro juniorský tým Elba DDM Ústí nad Labem v rámci Extraligy juniorů. V sobotu 19. října se vydají na hřiště Ježků Heřmanův Městec, kde se utkají od 15:00 hodin, a v neděli 20. října přivítají od 11:00 hodin na domácí hřišti na Stadionu mládeže celek HBK Bulldogs Brno.

První výzva: Ježci Heřmanův Městec

Ježci momentálně okupují 7. příčku tabulky se ziskem 8 bodů. Přestože jejich bilance není příliš oslnivá, se svými 14 vstřelenými góly mohou být nebezpečným soupeřem, zejména díky svým útočným oporám. Největším nebezpečím pro obranu Elby bude Patrik Bakus, který si v pěti zápasech připsal už 8 bodů (2+6) a svým kreativním přístupem se často dostává do zakončení. Další pozoruhodní hráči v týmu Ježků jsou Josef Sedlák s 7 body (4+3) a obránce Vít Musílek, jenž je schopný podpořit útok a zároveň zpevnit obranu.

Tým Elby však disponuje vlastními zbraněmi. Útočník Matěj Šimic, který má na kontě 4 góly ve 6 zápasech, je stále v dobré formě a bude se snažit prolomit obranu Ježků. Společně s ním se v útoku daří i Davidu Kučerovi, jenž se blýsknul 4 body (2+2) ve svých pěti zápasech.

Nedělní domácí bitva proti Bulldogs Brno

V neděli čeká juniory domácí souboj proti Bulldogs Brno. Brněnští jsou na 9. místě s 6 body, a přestože jsou v tabulce níže než Ježci, mohou být nepříjemným protivníkem. Hlavní brněnskou zbraní je Matyáš Jankůj, který ve 4 zápasech vstřelil 5 gólů a přidal 3 asistence. Jeho kreativita a přesná střela mohou znamenat nebezpečí, zejména v přesilových hrách. Bulldogs dále spoléhají na Matěje Šotlíka, který se vyznačuje tvrdou hrou a častým zakončováním z předbrankového prostoru.

Pro Elbu to bude druhý zápas ve dvou dnech, což klade nároky na fyzickou kondici a koncentraci. Domácí prostředí Stadionu mládeže však slibuje podporu fanoušků, což může být klíčovým faktorem pro získání důležitých bodů.

Aktuální postavení v tabulce a důležitost bodů

Naši junioři se nachází na 11. místě tabulky a každý bod je pro ně důležitý v boji o posun výše. Zápasy proti Ježkům a Bulldogs budou klíčové pro získání sebevědomí do dalších kol. Momentálně nejlepší hráči Elby, jako Matěj Šimic a David Kučera, budou muset vynaložit maximální úsilí, aby svůj tým posunuli ke kýženým výhrám.

Fanoušci si mohou užít zajímavý hokejbalový víkend, plný akčních momentů a tvrdých soubojů. Všichni jsou zváni, aby přišli podpořit naše juniory v nedělním utkání na Stadion mládeže, kde budou moci být svědky boje o důležité body do tabulky Extraligy juniorů!


OHLASY Z KABINY PŘED ZÁPASEM:

Čeká vás náročný víkend – nejprve utkání v Heřmanově Městci, poté domácí souboj s Brnem. S jakými cíli a taktikou do těchto zápasů vstupujete? A věříte, že se vám podaří navázat na výkon z posledního utkání?
Kocourek Matěj: „Tak cíl je jasný, chceme na konci víkendu 6 bodů. Myslím, že poslední zápas nás nakopnul a věřím, že sezóna ještě není ztracená, musíme dřít a věřit.“
Doucha Tadeáš: „Tak určitě bychom chtěli navázat na vítězný zápas, ale bude to těžký. Musíme hrát, tak jak nám řeknou trenéři a musíme dodržovat náš herny styl. Který nám nastaví trenéři.“

Redakce, foto: Tomáš Laibl